top of page
Kaarsen en hout

Tips

Hieronder onze tips en weetjes

Brandende kaarsen kunnen gevaarlijk zijn als ze niet worden gebruikt zoals het hoort.

Hierbij geven we graag enkele tips en belangrijke weetjes om de beste ervaring te garanderen.

Gevaar

Kaarsen die branden kunnen gevaarlijk zijn. Het is een kleine vlam die bij foutief gebruik grote gevolgen kan hebben. Daarom is het belangrijk om op een correcte wijze om te gaan met dit product. Laat de kaars nooit onbewaakt achter. Plaats de kaars op een stabiele en niet-brandbare ondergrond, uit de zon en weg van andere warmtebronnen. Kaarsen dienen op zen minst 10cm van elkaar te blijven. Verplaats nooit een brandende kaars. Het aansteken en doven doe je met het juiste gereedschap.

Voorbereiden

Controleer de verpakking op schade. Verwijder alle verpakking en voer deze op een correcte wijze af. Controleer of er geen verpakkingsresten zijn achtergebleven. Controleer de kaars op gebreken of afwijkingen en oordeel of dit een probleem kan vormen op de werking.

Bij gebreken gelieve ons te contacteren via de mogelijke kanalen.

De lont

Controleer of de lont de correcte lengte heeft alvorens ze aan te steken. De lont dient ongeveer 1cm te zijn. Knip de lont tot de juiste lengte met een wiek trimmer. Als de vlam te groot is of rookt doe dan de kaars uit op de juiste manier, laat ze afkoelen, trim de wiek bij, verwijder de wiek resten en steek ze opnieuw aan. Controleer of de wiek nog gecenterd is.

Aansteken

Nadat je de paragraaf over de lont hebt gevolgd is het tijd om de kaars aan te steken. Dit kan je met verschillende methodes doen, wij raden aan om een aansteker te gebruiken van het lange type. Hierdoor blijft je hand ver weg van de vlam. Opheffen van de kaars is daarom niet nodig.

Branden

//

Doven

//

Hergebruik

//

Recycleer

//

bottom of page